Podcast Zelfvertrouwen

In deze wekelijkse podcast krijg je praktische adviezen, tips en strategieën waarmee jij jouw zelfvertrouwen ontwikkelt, je professionele en persoonlijke doelen en dromen realiseert en de tegenslagen overwint die tussentijds voorbij komen.

Negatieve emoties of stress de kop in te drukken of te verminderen door positieve gedachten er overheen te leggen, dat werkt meestal niet.
Wat kun je beter dan wel doen?

Misschien weet je het niet, maar jouw negatieve emoties hebben een groot voordeel in zich.
Er zit veel wijsheid verscholen onder elke emotie, ook onder een negatieve emotie.
Dat kun je slim gebruiken om je leven te optimaliseren.

In deze aflevering ontdek je hoe je in 4 stappen emotioneel flexibel wordt.
Jouw negatieve emoties worden dan waardevolle stapstenen naar een beter en bloeiender leven.

[ga naar deze aflevering

Ik kreeg een paar vragen over hoe om te gaan met stress in je leven. Je weet wel die uitdagingen, obstakels of hindernissen op je pad. De momenten dat je druk voelt in je leven en je het liefst wilt wegduiken onder je dekens. Met een reep chocolade op de bank wilt zitten netflixen. 

In deze aflevering ontdek je hoe je ook anders naar stress kunt kijken.
Het maakt dat je beter begrijpt waarom stress goed voor je is.

Je krijgt ook meteen een manier om dat zelf toe te passen in jouw leven.

[ga naar deze aflevering

Er zit een verborgen mechanisme in ons, dat zorgt voor frustratie, woede, teleurstelling, moeite met het veranderen van gewoonte. Weinigen zijn zich bewust van dit fenomeen. We doen het allemaal. Jij en ik. De hele tijd.

Het zijn de verhalen die we onszelf vertellen.

We vertellen onszelf een verhaal over wat er gaande is in ons leven. Over andere mensen, over onszelf. En die verhalen zijn gebaseerd op onze ervaringen. Zoals wij die zien vanuit ons perspectief. Niet waar of onwaar. Maar vanuit ons perspectief. Slechts één perspectief.

En dat perspectief, dat verhaal, dat zijn we gaan geloven. En dat verhaal is een heel eigen leven gaan leiden. En vaker dan ons lief is, leidt dat verhaal tot een leven dat we eigenlijk helemaal niet willen leiden.

In deze podcast vertel ik je het verhaal van dat kleine roze babyolifantje dat met een touw vastzat aan een grote paal die in de grond geslagen is. Het verhaal dat dit olifantje zichzelf vertelt, bepaalt de rest van zijn leven.

Als je niet bewust bent van de verhalen die jij jezelf vertelt, dan begrijp je ook niet hoe ze jouw relaties, jouw emoties, jouw geluk vormgeven.
Daarom deel ik in deze podcast 5 verhalen die de meeste vrouwen tegen zichzelf vertellen, waardoor ze nog te weinig doen wat ze zo graag willen in hun professionele of persoonlijke leven.

Uiteraard geef ik ook een ander perspectief, waardoor je met meer vertrouwen de dingen in je leven anders kunt gaan aanpakken 😉.

[ga naar deze aflevering

Wat heeft het hooghouden van een glas water met energiemanagement te maken? 
In deze aflevering ontdek je hoe je door de dag heen het beste hebt te balanceren tussen verschillende activiteiten, zodat je het   spreekwoordelijke glas water in je leven langer omhoog kunt houden. Je ontdekt dat pauzes essentieel zijn, maar niet alleen dat. Ook het soort pauze dat je neemt, is bepalend voor jouw energiepeil.
 
We denken vaak dat voor het uitvoeren van allerlei activiteiten gedurende de dag timemanagement van groot belang is. Het plannen van alles, zodat je er aan toe komt. En natuurlijk is het goed indelen van je tijd van belang om doelen te bereiken.
 
Alleen de grootste uitdaging die we tegenwoordig hebben is onze energiemanagement. Ons energiepeil is super belangrijk. Misschien heb je al gemerkt dat je een iets ander persoon bent wanneer je batterij volledig is opgeladen dan wanneer dat niet het geval is. 
 
Als jouw energiemanagement niet goed is, dan realiseer je vaker niet dan wel jouw doelen. Wat dat ook moge zijn.
En dat is toch zonde?
Je krijgt tips om hier meteen verandering in te brengen.

[ga naar deze aflevering

Er zijn 3 momenten dat je aan jezelf kunt twijfelen:

  • een tijdje voorafgaand aan een gebeurtenis*
  • net een paar minuten voor een gebeurtenis en
  • tijdens een gebeurtenis. 
*gebeurtenis kan alles zijn zoals presentatie geven, leiden van een bijeenkomst, een gesprek voeren tijdens netwerkbijeenkomst, een functioneringsgesprek, beoordelingsgesprek, inspraakavond op school, moeilijk gesprek met puber thuis…
 
Twijfelen aan jezelf is niet leuk als je er niet je voordeel mee doet!
Wat te doen als je dat overkomt?
Je krijgt voor alle 3 de situaties tips en tools.

[ga naar deze aflevering

Weet je wat de favoriete vraag van jouw mind is?
Wat als.
Alleen de meesten van ons vullen die vraag aan met een negatieve opmerking. Zoals: Wat als het niet lukt.
En wat levert je dat op?
Piekeren, angst, zorgen.
Je zit in een negatieve ‘wat als’ loop.

De vraag is nu hoe kun je deze ‘wat als’ loop beter gebruiken zodat je er veel meer energie van krijgt én ook nog eens meer mogelijkheden ziet om dingen wél voor elkaar te krijgen. 
Daar gaat deze mindset trick over.

[ga naar deze aflevering

In de afgelopen Jaren ben ik veel vrouwen tegengekomen die hun hoop, dromen en ambities on hold hebben gezet, omdat ze niet over genoeg zelfvertrouwen beschikken.
En dat gebrek aan zelfvertrouwen is niet een kwestie is van luiheid of domheid. Het is simpel een kwestie van onwetendheid, niet weten hoe je zelfvertrouwen ontwikkelt.

In deze aflevering ontdek je wanneer je in de valkuil van zelfvertrouwen bent gevallen. En uiteraard geef ik je ook een strategie om hier gemakkelijk weer uit te klimmen. Ook wel de gouden regel van zelfvertrouwen genoemd.

Daarnaast geef ik je ook nog 4 manieren om je zelfvertrouwen te ontwikkelen en blijvend te vergroten.
Simpele en praktisch toe te passen strategieën die je meteen kunt toepassen.

[ga naar deze aflevering

Het imposter-syndroom, dat is dat ongemakkelijke gevoel dat je ervaart als je het idee hebt dat je ongekwalificeerd en incompetent bent. Voor sommigen onder ons is het een groot zenuwslopend probleem.
 
In deze aflevering een waardevolle strategie waarmee je dit syndroom te lijf kunt gaan én kunt overwinnen.

[ga naar deze aflevering]

Het imposter-syndroom, dat is dat ongemakkelijke gevoel dat je ervaart als je het idee hebt dat je ongekwalificeerd en incompetent bent. Voor sommigen onder ons is het een groot zenuwslopend probleem.
 
In deze aflevering een waardevolle strategie waarmee je dit syndroom te lijf kunt gaan én kunt overwinnen.

[ga naar deze aflevering]

Je ontdekt waarom jij jouw professionele en persoonlijke doelen niet of moeizaam behaald.

Wat ontbreekt er?

[ga naar deze aflevering]

Je krijgt een techniek om je zelfvertrouwen in een paar minuten te boosten. Een techniek die iedereen kan leren en toepassen. Pas deze dagelijks toe. Zo train je jouw mentale en emotionele spieren. Daar word je krachtiger en sterker van.
Net zoals jij naar de sportschool gaat om jouw lichaam sterker te maken.

[ga naar deze aflevering]

Mindinspirations
Jacqueline te Brake
Van der Merschlaan 68
3705 TJ Zeist