Ervaren vitaliteit coach & veerkracht trainer voor professionals, Jacqueline te Brake

Jacqueline te Brake

24 Juli 2020 in Beter leven

1 minuut leestijd
55 minuten kijktijd

4 Waardevolle lessen die je kunt leren van TED Talks

Iets nieuws leren in een paar minuten tijd, is bijzonder krachtig.
TED Talks voorzien daarin. Ze geven mooie inzichten in hoe jij jouw leven en carrière kunt upgraden vanuit verschillende perspectieven en ervaringen. 

Ik heb er een aantal TED talks voor je verzameld. Stuk voor stuk met waardevolle inzichten en praktische handvatten om het toe te passen. Tips over hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet blijft hangen in negatieve buien, hoe je niet in een cyclus van falen blijft hangen, hoe je mentaal sterker kunt worden en hoe je beter om kunt gaan met sociale media, waardoor je socialer wordt..

1. Je brein trainen om het glas halfvol te zien in plaats van half leeg

Als er iets misgaat, is het normaal dat dat even blijft hangen. Zo zijn onze hersenen bekabeld. We zien het negatieve eerst en zijn daar meer op gefocust. 

Sociaal psycholoog Alison Ledgerwood, Ph.D., universitair hoofddocent aan de Universiteit van Californië, legt uit dat jij jouw hersenen kunt trainen om die negatieve situaties om te turnen in een positievere situatie. Je zult dan een glas dat als half leeg aanvoelt, kunnen zien als halfvol.

2. Het doorbreken van steeds maar weer opnieuw falen

In deze TED Talk legt Amanda Crowell, Ph.D. – een cognitief psycholoog en docent aan de Hunter College School of Education – uit dat het menselijk is dat wij ons zelf ervan weerhouden om dingen te gaan doen waarvoor wij onbewust bang zijn dat we gaan falen. We doen dan niet de dingen die wij hadden voorgenomen om te gaan doen. Ze noemt dat defensief falen. Om dat defensief falen te bestrijden, heeft ze een paar tips. Zoals het reframen hoe jij tegen fouten maken aankijkt.  

3. Mentaal weerbaarder door het opgeven van slechte gewoonten

Het leven is niet fair. Als je het verhaal hoort van Amy Morin, een Amerikaanse psychotherapeut, dan krijg je kippenvel. Een reeks van tegenslagen waar zij, na verloop van tijd, lering uit heeft getrokken. Zij heeft ontdekt dat je een aantal gewoonten hebt op te geven om mentaal sterker te worden. Slechte gewoonten die wij allemaal hebben.    

4. Hoe je eenzaam kunt voelen met zoveel connecties

In deze TED Talk van Allison Graham, een historicus op het gebied van sociale media,  maakt ze duidelijk hoe wij als mensen het punt van sociale media totaal missen. In plaats van verslaafd te zijn en alleen de beste kant van ons leven te delen (opgeschoonde karakters), kunnen we deze sociale netwerken veel beter benutten voor het ontsluiten van allerlei nieuwe en betere mogelijkheden.

Binnenkort komt hier de kennisbank

>>Greep op het leven

>>Werkdruk

>>Emotioneel vaardig

>>Zelfvertrouwen

>>Zelfverzekerd

>>Zinvol leven

>>Vitaliteit

>>Mentale veerkracht

>>Persoonlijke groei

>>Beweging

>>Energie

>>Ontspanning

Mindinspirations
Van der Merschlaan 68
3705TJ Zeist
0683833782


Ontdek welke 3 fouten professionals het meest maken, waardoor ze niet toekomen aan wat voor hen belangrijk is.

3 fouten professional

Download de tips en voel hoe je er weer toe doet