Wilskracht

Wat is er nodig om de verleidingen van het moderne leven te weerstaan, productiever te worden, beter te presteren op school en op het werk, verstandige keuzes te maken en minder stress te ervaren?

Voor een succesvol en gelukkig leven zijn twee eigenschappen van belang: intelligentie en zelfbeheersing. Aan je intelligentie valt niet veel te verbeteren, aan je zelfbeheersing des te meer. Zelfbeheersing vereist wilskracht. Baumeister en zijn medewerkers toonden aan dat wilskracht werkt als spierkracht: beide kunnen door oefening worden versterkt en beide nemen af bij overbelasting. Dit boek bespreekt baanbrekend psychologisch onderzoek en inspirerende voorbeelden uit de literatuur en de media. Het laat zien dat zelfbeheersing een fundamentele menselijke eigenschap is, een onmisbaar ingrediënt van vrijwel elk aspect van onze samenleving –of het nu gaat om moraal, uitzonderlijke prestaties, zakelijke beslissingen, partnerkeuze, lijnen of ons uitgavenpatroon.

wilskacht roy baumeister

Infographics bij dit boek

De 4 fasen van leren waar je elke keer door heen gaat als je een nieuwe gewoonte integreert in je leven. Het kost tijd én wilskracht om iets nieuws blijvend in je leven op te nemen.

infographic 4 FASEN VAN LEREN

Als je dit onderwerp interessant vindt, dan vind je dit misschien ook leuk:

bed opmaken en zelfbeheersing
Video afspelen

Zoals in het boek Wilskracht beschreven: zelfbeheersing op 1 gebied van je leven kan een positieve uitwerking hebben op onze zelfbeheersing in andere gebieden van ons leven.

Elke dag je bed opmaken, heeft daar mee te maken.
Deze admiraal verwoordt het idee van zelfbeheersing heel duidelijk en simpel.

Mindinspirations
Jacqueline te Brake
Van der Merschlaan 68
3705 TJ Zeist

3 meest gemaakte fouten van vrouwelijke professionals

Maak jij deze 3 fouten waardoor je vast blijft zitten in de hectiek van alledag?

Krijg tips om deze fouten slim en snel op te lossen.


Ontdek welke 3 fouten professionals het meest maken, waardoor ze niet toekomen aan wat voor hen belangrijk is.

3 fouten professional

Download de tips en voel hoe je er weer toe doet